Om oss

Idén till Boob föddes en kall, blåsig höstdag i Stockholm 1999 när vår grundare Mia Seipel såg sin syster amma sin nyfödde son, med nordanvinden svepande kring magen. Hon tänkte att mammor, precis som alla superhjältar, förtjänar den rätta utrustningen. Lösningen blev Boobs patenterade amningsplagg, som blivit en favorit bland mammor världen över. Idag erbjuder vi en komplett och noga genomtänkt garderob med smart dubbelfunktion för graviditet och amning.

Vår filosofi

Vi tycker mammor är fantastiska och i över 20 år har det varit vår mission att producera hållbara mammakläder, gravidkläder och amningskläder med långlivad design och kvalitet som våra främsta ledord. Vi är ett företag för mammor, av mammor, med syfte att förenkla livet för kvinnor under graviditet och amning. Våra mammakläder är tillverkad med kärlek och omtanke om dig, din bebis och miljön.

När du köper ett plagg från Boob köper du ett plagg som är producerat med omtanke. En del av den kan du själv se och känna när du bär plagget. Det du kanske inte ser är omtanken om dem som berörs av vår produktion, människorna och miljön. Helt enkelt kläder som på alla sätt är gjorda med omtanke om framtiden.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här >

Sedan 2022 är Boob del av Bare Collective, en företagsgrupp vars vision är att hållbar konsumtion ska vara normen, inte undantaget.