Länge leve dina kläder!

Vi jobbar hela tiden med att minska vår miljöpåverkan, i alla led av våra produkters livscykel. Men när det gäller energi går den allra största delen åt när du tvättar och torkar dina kläder. Genom att tänka på hur du tar hand om dina kläder kan du bidra till att minska din miljöpåverkan, dessutom håller kläderna längre. 

Här hittar du våra miljövänliga tvättråd

Re-wear

Det mest miljövänliga du kan göra när du har köpt ett nytt plagg är att se till att det används så länge som möjligt. Att det hålls i loopen, i sin ursprungliga form. Plagg från Boob är av hög kvalitet. De tål att användas, tvättas och älskas länge, länge. När du själv inte längre behöver dem; sälj dem second hand eller skänk dem till en vän eller välgörenhetsorganisation.  Tänk också på möjligheten att hyra dina kläder istället för att köpa dem. Du som bor i Sverige har möjlighet att hyra gravidkläder och amningskläder.

re-wear mammakläder

Re-use & Re-cycle

Har du kläder som du tycker har gjort sitt som just kläder? Spara dem. Det finns massor av saker man kan använda avlagda kläder till. Sy ett fint gosedjur, lappa ett annat plagg, gör putstrasor – listan kan bli hur lång som helst! Det finns också insamlingskärl för återvinning av textilier, bland annat hos flera större klädkedjor.

Skulle du ändå ha ett Boob-plagg som du varken behöver själv eller kan göra dig av med - skicka det till oss. Vi ser till att det hålls i loopen, på ett eller annat sätt.

wear me, love me then pass me forward