Människorna bakom våra kläder

Vår mission är att göra kläder du kan lita på. Både när det gäller kvalitet, funktion och hur de är gjorda. Det är därför vi håller koll på varje steg från fiber till färdigt plagg. Och det är därför vi strävar efter att bygga långsiktiga, nära relationer med leverantörer snarare än att bara jaga efter lägsta pris. Vi arbetar bara med leverantörer som delar våra grundläggande värderingar om mänskliga rättigheter och omsorg om miljön. Deras certifikat och kvalitén på deras arbete är bevisen för just detta.
Ta en titt bakom kulisserna och läs mer om våra fabriker.

Vet du vem som har gjort dina kläder?

Modeindustrin är en lång kedja och den består av människor. I ena änden finns du som bär plagget. I den andra de människor som odlat bomullen, vävt tyget, sytt plagget. Som kund kan det vara svårt att se människorna och fabrikerna bakom plaggen. Det vill vi ändra på.

Fashion Revolution Week 15 - 24 April

Den 24 april 2013 dödades 1 138 textilarbetare och över 2 500 skadades när Rana Plaza-anläggningen kollapsade i Dhaka, i Bangladesh. Det blev startskottet för Fashion Revolution, en global, icke vinstdrivande rörelse med en årlig kampanj i centrum.

Den 15 - 24 april enar Fashion Revolution Week folk och företag över hela världen. Målet är att skapa medvetande om vad mode verkligen kostar. För människor och för miljön. Och för att visa världen att en förändring är möjlig. Till exempel när det gäller villkoren för de människor som tillverkar världens kläder.

Såhär tänker vi på Boob

Vi har bestämt oss för att bara skapa plagg som tjänar ett syfte. Sedan ser vi till att de blir så miljöoptimala som möjligt, på alla sätt. Utifrån design, funktion, materialval och produktion. Det leder till kläder som har en lång livslängd. Som tål att användas, tvättas och älskas, om och om igen.

På Boob är vi stolta över våra producenter, som är noggrant utvalda för att deras arbete håller hög kvalitet och för att de delar våra värderingar vad gäller omtanke om människor och miljö.

FRW-5.jpg

FRW-6.jpg

FRW-3.jpg

FRW-4.jpg

FRW-1.jpg

FRW-2.jpg

Vad kan vi alla göra?

Tänk på hur du konsumerar. Att handla lite färre nya klädesplagg kan vara ett bra sätt att visa omsorg om både människor och miljö. Genom att handla second hand, sälja kläder som inte längre används eller lämna dem vidare till någon som har glädje av dem håller du kvar kläderna i loopen, och kläder som får stanna i loopen jobbar automatiskt för miljön.
 

IMG_4725 copy.jpg